torsdag 5 november 2009

Frysmyffins

Detta receptet är som kladdmuffins med sås som man fryser, och som är lite sega och kalla när man äter dem. Perfekt att ha i frysen och ta fram när man får oväntat besök.

2 ägg
3 dl socker
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 1/2 dl mjöl

Fyllning:
100 g margarin
4 msk socker
2 tsk idealmjöl
4 tsk kakao
1 dl grädde
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda ner i äggsmeten. Blanda övriga ingredienser och vispa ner i smeten. Häll upp i muffinsformar, ca en stor msk i varje form. Grädda i ca 15 min.

Koka därefter ihop ingredienserna till fyllningen och låt koka ca 1-2 min. Rör om hela tiden, det kokar lätt över och kan bränna fast i botten. Låt svalna och häll i muffinsarna. Ställ muffinsarna i frysen, tag fram ca 5 min innan servering.



1 kommentar:

  1. du är väldigt dålig på att uppgradera din blogg xD kram

    SvaraRadera